Administrator
Po pierwsze- każde pytanie najpierw wujek google
A to kilka moich (od każdego? ) rad.
1.Nigdy nie miej surówki na planecie (wiem, że zjadać ją na bieżąco jest niemożliwym, ale od czego mamy MT czy DT z możliwością lotu na kolonię ). Jeżeli nie masz surówki, nikt Ciebie nie będzie atakował (bo po co?).
2. Regularne FSy (lot floty na inną Twoją planetę z misją stacjonuj). Możesz nawet raz dziennie, oby na planecie nie stała flota.
3. Nie rób głupich ataków. Jeżeli masz obok gościa, puszczasz skan i wychodzi, że zero obrony i floty i full surówy, najpierw sprawdź jego pozycję. Może się okazać, że jak się narazisz to już nikt Ci nie pomoże
4. Najważniejsze w grze jest eko (to jest moje zdanie i mogą być odmienne) a nie flota. Uświadomił mi to mój wujek będąc w top5 na jednym ze starszych uni mając za flotę jedynie duże transportery. Wszystkie punkty w kopalniach (no + badanka, ale głownie kopalnie). Regularne fsy z surówą i przez ostatnie pół roku był zaatakowany DWA RAZY.
5. Znaleźć bliskiego znajomego któremu ufacie i gra w ogame.pl. Nie raz i nie dwa zdarzy się, że z przyczyn od Was niezależnych nie zdążycie z FSem. Na naszym poziomie godzinka to nie problem (zazwyczaj flota atakująca leci dłużej + dodajcie czas na skan= praktycznie zerowe ryzyko), bo nikt Was falangą ścigał nie będzie, ale 2 godziny czy więcej to już może być kłopot. A tak telefon do kolegi i FS na czas
6. Korzystajcie z symulatorów walk. Bez nich naprawdę ciężko grać.
Dopisujcie więcej !